Thursday, January 29, 2009

Freehold Land Tittles for Changkat Kuruing peoples

21 peoples of Changkat Kruing, Ayer Tawar, Perak received the Best Ang Pow from Dato' Ngeh Koo Ham on the 29th Jan 2008 (4th day of Chinese New Year) in the form of freehold land tittles.One of the recipients, Mr Tok Kang Ait said he was so glad that he will recruit at least 50 peoples to join the DAP. He was one of the Barisan Nasional member who received the freehold tittles.

posted by jason ling
for Dato' Ngeh1 comment:

Perak Bangkit said...

lawatilah...
http://perakbangkit.blogspot.com

Osman dan Posman bakal jadi wira Melayu masakini, manakala Rumah Nasaruddin dikepung bendung

31 Ogos 2008 .... Kerajaan PR tumbang! Akhirnya jadi kebenaran bilamana Osman dan Posman ditangkap atas kes Rasuah. Maknanya 2 EXCO Kerajaan Perak bergelar OKT sebelum tarikh keramat 31/08/2008. Itulah sepertimana yang dimaklumkan oleh kami terdahulu.

Kini pula kisah mereka berdua kembali menjadi hangat. Mereka adalah Melayu yang berani. Mereka bangkit melawan pentadbiran Nga-Ngeh yang memperkudakan Nizar. Nizar dan PAS pula memperkudakan PKR dan mereka.

Akhirnya mereka menghilangkan diri. Jenuh dan puas dicari oleh semua orang-orang PKR... namun mereka tiadalah dijumpai.

Sebenarnya mereka ada dan telah lari dari penipuan Anwar. Nasaruddin adalah kuda Trojan. Nasaruddin dihantar ke kubu Anwar untuk melalikan Anwar. Kehadiran Nasaruddin juga telah membuat Nizar susah hati. PR Perak semakin berkocakan. Permainan politik ini sekali lagi menunjukkan betapa jahilnya politik Anwar yang nak dianggap hebat itu.

Nasaruddin telah melaporkan kepada kita satu demi satu kelemahan PKR. PKR Perak sedang bergoyang goncang. Anwar ibarat monyet sarkis. Kerana itulah ramai manusia datang beramai-ramai untuk melihat monyet nyet-nyet itu menari dan bergayut melompat biak.

Kini rumah Nasaruddin telah dikepung bendung. Orang-orang PKR yang beria badak itu macam kulat dan kulapok tumbuh sesudah renyainya hujan. Konon nak jaga dan kawal Nasaruddin. Namun apabila seru tiba nanti, Nasaruddin akan keluar kembali sebagai wira. Sebagai kuda trojan yang akan melanggar empayar Kerajaan PR Perak.

Satu set tandatangan ahli ADUN Penyokong Kerajaan telah pun ditandatangani oleh Nasaruddin. Kesemua 28 orang ADUN UMNO telah pun menandatanganinya. Kini 2 lagi tandatangan telah pun diperolehi daripada Osman dan Posman. Andalah wira Melayu. Kini telah cukup 30 ADUN menandatangani persetujuan hilang kepercayaan kepada MB Nizar dan bersetuju melantik ehem-ehem sebagai Menteri Besar Perak yang baru.

Sama-samalah kita tunggu dan saksikan. Kepungan rumah Nasaruddin tiada lagi gunanya. Tandatangan beliau telah sedia ada dan tersemat megah. Akan datang mengadap Sultan Perak nanti. Diketuai oleh Pengerusi Perhubungan Negeri yang baru, Dato Seri Najib Tun Razak. Membawa senarai ADUN yang bersetuju menubuhkan Kerajaan yang baru. Anwar kapundeks..... langit sudah mendung kembali. Kejap lagi hujan kan turun....

Masihkah kau ingat, pada waktu itu.... di tapak tangan ini ia menjadi layu..... lalu kugenggam ia menjadi debu.. Masihkah kau ingat. Masihkah kau ingat?